BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Clubul de QWAN-KI-DO "KIM CHUONG" VASLUI

Marele Maestru CHAU QUAN KY

   Maestrul CHAU QUAN KY s-a nascut in anul 1895 in provincia Quang Dong din China. Familia sa facea parte din clanul Hakka, fiind cunoscut pe intreg teritoriul Chinei ca neam de mestesugari si cioplitori in piatra. Ei erau pastratoriipropriului lor stil de Arte Martiale, avand si avansate cunostinte de medicina traditionala. De la o varsta frageda Maestrul CHAU QUAN KY si-a pierdut tatal. Mama sa, nevand posibilitati materiale, l-a incredintat unchiului sau care si-a asumat grija cresterii sale. Unchiul sau era un cunoscut calugar taoist ce conducea o scoala de Arte Martiale. Inca de la inceput Maestrul CHAU QUAN KY s-a remarcat in practicarea Artelor Martiale. Nivelul sau tehnic exceptional l-a impus celor din jur, adaugand la cele invatate de la unchiul sau si experienta sa personala.
   In 1936 a trebuit sa paraseasca China China trecand prin Hong Kong si stabilindu-se in cele din urma in orasul Tra Vinh din sudul Vietnamului. Aici el s-a alaturat comunitatii chineze locale. Calitatile deosebite demonstrate in practicarea Artelor Martiale precum si cunostintele sale de medicina traditionala l-au facut foarte cunoscut atat in regiune cat si in intreg Vietnamul de sud. In timpul unei sarbatori populare doi chinezi au facut o demonstratie de Arte Martiale nu prea reusita. Vrand sa salveze situatia, organizatorul l-a rugat pe Maestrul CHAU QUAN KI sa prezinte o imagine mai demna despre ce inseamna acestea. Dupa cateva ezitari, Maestrul a efectuat o demonstratie care a uimit asistenta. Cei doi chinezi care evoluasera anterior au contestat eficacitatea stilului prezentat de Maestru si l-au provocat la lupta pe care au pierdut-o in cateva secunde. Dupa acest episod foarte multi chinezi l-au rugat pe Maestru sa-i primeasca elevi ai scolii sale de Arte Martiale, iar pentru o buna bucata de timp de acum incolo acesta si-a dezvaluit cunostintele doar chinezilor. In 1956 s-a stabilit in Cho Lon, langa Saigon unde a practicat acupunctura si tratamentul cu plante medicinale. Mai apoi, la cererea conationalilor sai, a fondat un templu taoist in Gia Dinh, devenind Maestru de ceremonii in cultul mortilor. Aici avea insarcinari diverse, organizand ceremonii si avand grija de credinciosii veniti la rugaciune. Tot in acesta perioada, Maestrul CHAU QUAN KY l-a intalnit pe copilul de atunci Pham Xuan Tong, care i-a devenit unul dintre primii elevi din acea perioada ... Mai tarziu Maestrul CHAU QUAN KY a urmat sfaturile prietenilor sai (Marele Maestru Lai Qui, Le Van Kien, Long Ho Hoi, Pham Tru) acceptand si elevi de origine vietnameza si inscriindu-se in societatea de Arte Martiale din Vietnam (Tong Cuoc Quyen Thuat Viet Nam). Astfel a infiintat prima sa scoala publica de Arte Martiale, Vo Duong Ho Hac Trao Dupa 1968 starea sa de sanatate s-a inrautatit, dar totusi a continuat studiile sale pentru controlul energiei interne. In aceasta perioada si-a scris testamentul, iar intr-o zi bunul sau prieten, tatal Maestrului Pham Xuan Tong, venind in vizita l-a gasit lipsit de vlaga. Transportat la spitalul din Cho Ray, Maestrul CHAU QUAN KI a murit cateva ore mai tarziu ca urmare a unui accident cerebral. In testamentul sau, el l-a desemnat pe Maestrul PHAM XUAN TONG aflat la acea data in Franta ca succesor testamentar si pastrator al cunostintelor scolii sale, incredintandu-i acestuia si o parte din cartile scrise in timpul vietii.
   La frageda varsta de 10 ani, PHAM XUAN TONG l-a intalnit pe cel care avea sa-i schimbe cursul vietii, calauzindu-l pe calea Artelor Martiale. Acesta era Marele Maestru CHAU QUAN KY. Programul zilnic de pregatire consta din antrenamente foarte grele dupa orele de scoala. La varsta de 14 ani, tanarul Tong a invatat de la Maestrul CHAU QUAN KY medicina traditionala chineza (fitoterapie), acupunctura si osteopatie. Tot acum promoveaza examenul SO-CAP (centura neagra 1 Dang), un grad neobtinut pana atunci de un practicant asa de tanar. Totodata a invatat si Artele Martiale vietnameze de la unchiul sau Maestrul PHAM TRU, ca o mostenire de familie. A fost instruit si de prietenii unchiului sau, maestrii LONG HO HOI si PHAN TRANH SU, care l-au ajutat sa-si largeasca orizontul de cunostinte deja foarte vast si sa se perfectioneze in tehnicile dobandite. La varsta de 19 ani a participat la unele competitii castigand multe din ele. La sugestia Maestrului sau, s-a dedicat cercetarii individuale in domeniul Artelor Martiale.
   In 1966 a devenit instructor sportiv de Arte Martiale la Institutul Tehnologic Don Bosco din Go Vap si mai apoi la liceul Chan Phuoc Liem. Aici a trait in aceeasi atmosfera de studiu din perioada copilariei, cand la randul sau era elev. La propunerea Maestrului LONG HO HOI a fost invitat sa adere la colegiul national de antrenori. La varsta de 21 de ani a absolvit examenul Trung-Cap, obtinand cel de-al cincilea Dang.
   In 1968 Maestrul Tong pleaca in Franta pentru a-si completa studiile in domeniul educatiei fizice. Aici, datorita puterii sale de munca, curajului competentei si calitatilor sale pedagogice deosebite a fost considerat ca unul dintre cei mai mari experti in Arte Martiale vietnameze din occident. Dupa trecerea in nefiinta a Maestrului sau, Maestrul PHAM XUAN TONG a fost desemnat de acesta succesor testamentar al scolii sale. Dar datorita distantei fizice precum si a modestiei sale, Maestrul PHAM XUAN TONG l-a rugat pe fostul sau coleg Maestrul PHAM MINH KINH sa indeplineasca aceasta datorie de onoare in locul sau. Tot acum Maestrul PHAM XUAN TONG impreuna cu scoala sa de Arte Martiale si cu Maestrii QUACH VAN KE, NGUYEN TAN DANG, LE DAI HOAN si BAO TRUYEN au aderat la "Tong Hoi Vo Hoc Viet Nam", Societatea Vietnameza de Arte Martiale. In 1973, impreuna cu Colegiul Maestrilor de Arte Martiale vietnameze din occident, el a fondat in Europa asociatia de Arte Martiale Viet Vo Dao. Aceasta include cele patru mari scoli din Vietnam: Han Bai, Vo Vi Nam, Thanh Long si Quan Ky (scoala Maestrului Tong, el fiind singurul reprezentant al acesteia). A fost desemnat director tehnic international al Consiliului Maestrilor, achitandu-se de aceasta sarcina timp de aproximativ 8 ani, timp in care a obtinut gradul international de 8 Dang. In 1981 a decis sa demisioneze si sa se dedice in exclusivitate scolii sale, indeplinindu-si astfel datoria de onoare ce i-o lasase Maestrul sau prin testament. Printr-un progres continuu si sprijinit de prietenii sai, IN 1981 Maestrul PHAM XUAN TONG a fondat Uniunea Mondiala de QWAN KI DO (World Union of QWAN KI DO).